loader image

ELABORARE PROFIL PSIHOLOGIC

Profilul psihologic este un instrument deja cunoscut, cu o largă aplicabilitate care are ca scop conturarea trăsăturilor definitorii ale unei persoane sau pentru o persoană.

Există două direcții de aplicare ale acestui instrument: inductiv și deductiv.

– Profilul inductiv analizează trăsăturile particulare ale unei persoane, astfel încât să se poată ajunge la niște concluzii generale. Acesta este folosit atunci când se dorește evaluarea unei persoane pentru a se vedea compatibilitatea pe care o are cu postul/organizația sau pentru a cunoaște cel mai bun mod de a aborda sau de a relaționa cu cineva.

– Profilul deductiv pornește de la analiza unor fapte sau date pe care le avem, astfel încât să se poată obține un anumit tipar comportamental. Acesta este folosit pentru situațiile în care nu cunoaștem persoana, ci doar faptele petrecute sau condițiile pe care trebuie să le îndeplinească (ex: în cazul angajării candidatului ideal).

Elaborarea profilului psihologic este făcută de către echipa noastră de specialiști în baza informațiilor puse la dispoziție de către client.

error: Content is protected !!